Behandling
Korttids gruppebehandling poliklinisk
Gruppebehandling har dokumentert god effekt på en rekke psykiske lidelser. Under ledelse av en eller flere gruppeterapeuter møtes deltakerne jevnlig for å jobbe mot mål som er viktige for dem.
Det finnes både langtids- og korttidsgrupper med ulike metoder for tilnærminger til behandlingen. Gruppeterapi kan være den sentrale behandlingsformen, som ved behov kan kombineres med andre former for behandling.
Noen grupper er rettet mot å gi kunnskap om mestring av ulike former for psykiske lidelser, for eksempel depresjon, ulike angstlidelser og bipolar lidelse (mestringsgrupper). Andre grupper legger mer vekt på samspillet mellom gruppedeltakerne og prosessen som skjer i gruppen over tid (psykoterapeutiske grupper).
Henvisning og vurdering
For å få behandling i spesialisthelsetjenesten trenger du henvisning fra fastlege eller annet helsepersonell. Spesialisthelsetjenesten vil da på bakgrunn av prioriteringsveilederen Psykisk helsevern for voksne avgjøre om du har krav på behandling.
Før du eventuelt starter i gruppebehandling er det vanlig å komme til samtale med gruppelederen i forkant. Her får du vite mer om gruppen du er søkt inn til, og behandleren får vite mer om deg og dine behov. Sammen finner dere ut om denne gruppebehandling er egnet for deg i din situasjon nå.
Korttids gruppebehandling poliklinisk
Behandlingen er egnet for pasienter med affektive lidelser og er en kombinasjon av psykoedukative grupper og samtalegrupper. Et mål for behandlingen er å finne endringer som fører til bedre livskvalitet.
Før
Vi avklarer mål for behandlingen med deg og din henviser før oppstart.
Etter mottatt henvisning vil vi kontakte deg for å sette opp en samtale for å klargjøre gjensidige forventninger. Hvis dette tilbudet passer for deg, vil du bli tilbudt oppstart så raskt som mulig. Ventetid vil variere med søknadsmengden, men som hovedregel sikter vi mot oppstart i løpet av kort tid.
Under
Gruppebehandlingen er et firedagers program som går over seks uker. Hver uke har et eget overordnet tema som presenteres gjennom undervisningen og i gruppene.
Gruppene består av: undervisning, kognitiv terapi, mindfulness, yoga, mentaliseringsbasert tilnærming, musikkterapi, billedterapi og fysisk aktivitet. I tillegg får du tilbud om en ukentlig individualsamtale med behandler.
Gruppene består av: undervisning, kognitiv terapi, mindfulness, yoga, mentaliseringsbasert tilnærming, musikkterapi, billedterapi og fysisk aktivitet. I tillegg får du tilbud om en ukentlig individualsamtale med behandler.
Etter
Underveis i behandlingen blir det foretatt en vurdering av videre oppfølging i dialog med deg. Den videre oppfølgingen kan være spesialisthelsetjenesten, NAV, kommune, fastlege.
Kontakt
Fredrikstadklinikken
DPS Fredrikstad gruppepoliklinikk
Oppmøtested
Vi holder til i 3. etasje.Fredrikstadklinikken
Cicignongata 19
1606 Fredrikstad