Fast jobb frister studentene

Det er ingen tvil om at fast heltidsjobb er attraktivt for nyutdannede sykepleiere. I år var det hele 60 søkere til traineeprogrammet i Sykehuset Østfold, og i juni er 24 ferske sykepleiere klare til å ta fatt på jobben i sykehuset.

Anne-Grete Melkerud
Publisert 24.04.2017
Nye sykepleiere
Spente studenter på informasjonsmøte på Kalnes. Fra 19. juni blir sykehuset deres arbeidsplass.

 Gørill Lødding Myrhaugen
- Vi er svært godt fornøyde med at så mange ønsker å ha Sykehuset Østfold som sin arbeidsplass etter endt utdanning. Og vi håper jo at de nye sykepleierne som begynner her i juni, vil fortsette i sykehuset etter at opplæringsprogrammet er over, sier seksjonsleder Gørill Lødding Myrhaugen i bemanningsavdelingen.

Får bred erfaring
Traineeprogrammet er et toårig opplæringsprogram hvor det tilrettelegges for at nyutdannede sykepleiere skal få bred erfaring fra sykehuset på Kalnes. Bemanningsavdelingen som er ansvarlig for programmet, samarbeider med 12 døgnområder innenfor somatikk. Dette inkluderer også akuttmottaket og observasjon / akuttkirurgi.

Tre fagområder
Alle sykepleieren i traineeprogrammet skal innom tre ulike døgnområder i løpet av de to årene opplæringsprogrammet varer.
- Vi tar hensyn til hvilke fagområder de nye sykepleierne ønsker å få erfaring fra, hvilke behov de ulike døgnområdene har og om de nye sykepleierne har relevant praksis, forteller Myrhaugen.

Sykepleierne som har fått plass i traineeprogrammet, blir fast ansatt på lik linje med andre i sykehuset. Når de to årene er over, vil sykepleierne være attraktive medarbeidere og det vil åpne seg mange muligheter.