En stjerne skinner snart i Moss

Det er tid for å tenne julestjernene, og mossingene kan glede seg litt ekstra i år. Mandag vil en splitter ny julestjerne skinne fra taket på sykehuset i Moss.

Cecilie Sommer-Mathiesen
Publisert 29.11.2019
En mann som står ved siden av en metallkonstruksjon
Elektriker Per Skauen med den nye stjernen som skal lyse fra taket på Sykehuset Østfold Moss.

​- Vi håper vi har klart å plassere stjernen så den er godt synlig på lang avstand, sier seksjonsleder Trond Vegard Stang i teknisk avdeling.
 
I Halden skinte sykehusstjernen for første gang i 1952, og mange savnet stjernen som ble stående igjen i Fredrikstad og skinne da sykehuset flyttet til Sarpsborg. I fjor kom en ny stjerne endelig på plass på Kalnes, og i år er det Moss sin tur.

Det festes LED-lys til metallstjernen.

Det festes LED-lys til metallstjernen.

På bestilling fra administrerende direktør, har medarbeiderne i teknisk avdeling jobbet med å få på plass en ny stjerne i Moss. Den tennes av Hege Gjessing mandag 2.desember kl.08.00, samtidig som det serveres pepperkaker og gløgg. På Kalnes og Haldenklinikken vil stjernene bli tent fredag 29. november, og juletre ute er nå også på plass.

- Det blir fint å tenne Sykehuset Østfolds fjerde stjerne i Moss på mandag. Julestjernene våre lyser vakkert i mørket, og fram mot jul minner de oss på at alle mennesker trenger å kjenne medmenneskelighet, håp og samhold, sier Hege Gjessing.