Ledig plass i ungdomsrådet

Sykehuset Østfolds ungdomsråd får ledige plasser til høsten, og søker nå nye medlemmer. Kjenner du noen som kan være aktuelle?

Cecilie Sommer-Mathiesen
Publisert 09.06.2022
Fra venstre Pia Madelen Glomdal Hansen, Vilde Marie Holt, Fredrik Bøe, Vanesa Metalari, Astrid Vestby, Inga Renathe Hjørnevik Eriksen og Ane Lundgård i ungdomsrådet.

​Ungdom er en sårbar gruppe mellom barn og voksne, og er en gruppe som ofte ikke har et like godt tilpasset tilbud. I 2014 sendte Barneombudet ut en anbefaling til alle landets sykehus med barneavdeling, om å opprette egne ungdomsråd i alle sykehus. Sykehuset Østfold startet opp i 2016 etter Barneombudets anbefaling.

Ungdomsrådet består av 10 ungdommer mellom 12 og 23 år. Hovedoppgaven til ungdomsrådet er å være ungdommens stemme innad i sykehuset, og hjelpe ledelsen i sykehuset til å ta riktige beslutninger i saker som omhandler ungdom.

Flere er nå ferdige med sin periode i ungdomsrådet, og til høsten er det behov for to nye medlemmer. Nå søkes derfor engasjert ungdom som har erfaring fra spesialisthelsetjenesten, enten som pårørende eller pasient. Kjenner du noen som kan være aktuelle? De som har lyst kan skrive noen ord om seg selv og hvorfor de ønsker å være med, og sende e-post til ungdomsradet@so-hf.no innen 22. juni.

Her kan du bli bedre kjent med ungdomsrådet:
Ungdomsrådet har seks møter i løpet av året, og 1 helgesamling. Utover dette snakker de sammen digitalt om saker de jobber for. Ta gjerne en titt på nettsiden hvor det også ligger innkallinger, referat og mer informasjon om roller og oppgaver ungdomsrådet har.

Hør mer om ungdomsrådet i ny podkast eller følg ungdomsrådet på Instagram eller Facebook.​