Er du helsepersonell? Da trenger vi sårt din hjelp

Koronasituasjonen, mange innlagte pasienter og høyt sykefravær gjør situasjonen i Sykehuset Østfold svært krevende. - Vi har stort behov for helsepersonell, sier prosessdirektør Liv Marit Sundstøl.

Anne-Grete Melkerud
Publisert 17.12.2021
Prosessdirektør Liv Marit Sundstøl

​- Er du sykepleier eller helsefagarbeider, pensjonist eller student innen helsefag? Da håper vi du kan bidra, sier Sundstøl.

Det går mot en annerledes jul i Østfold. Svært mange syke pasienter vil komme til å måtte tilbringe høytiden på sykehus. Smittetrykket i kommunene er høyt og antall koronapasienter stiger. I tillegg er det svært mange innlagte pasienter med ulike luftveisinfeksjoner og andre diagnoser. 
- Vi har gått i gul beredskap og har tatt ned deler av den planlagte aktiviteten for å kunne ha plass og kapasitet til å ta imot alle som har behov for øyeblikkelig hjelp. Men pandemien gir sykehuset også ytterligere utfordringer siden mange medarbeidere må være borte fra jobb, sier Sundstøl. 

Sykefraværet i sykehuset er nå over 10 prosent, og i tillegg er det omtrent 10 prosent som må være hjemme på grunn av syke barn eller karantene.

- Vi må belage oss på at sykefraværet vil være høyt i ukene som kommer. Alle som har symptomer på sykdom skal være hjemme, og med det smittetrykket som er rundt oss nå, vil også mange måtte være i karantene fordi de er nærkontakter, sier Sundstøl.

Behov for ulik kompetanse

Nå håper hun at det finnes personer med helsefaglig bakgrunn, som har mulighet til å bidra.
- Vi trenger hjelp i en rekke ulike avdelinger, så her kan mye ulike kompetanse komme godt til nytte. Er du for eksempel sykepleier i bunn og har fri fra annen jobb, har du gått av med pensjon eller er du student innen helsefag, så håper jeg du tar kontakt. For oss i sykehuset, er dette den viktigste julegaven vi kan få, sier hun.

Har lempet på reglene

Bemanningsavdelingen i sykehuset vil legge til rette for deg som kan bidra. Opplæring vil bli gitt i tråd med oppgavene, og regjeringen har lempet på regler slik at pensjonerte sykepleiere og andre i nødvendige yrkesgrupper kan jobbe uten å få pensjonen redusert.

For studenter er det en unntaksregel som innebærer at Lånekassen ser bort fra inntekt som er over grensen i perioden 1. mars 2020 til og med 31. desember 2021, dersom den er betaling for arbeid relatert til koronapandemien i blant annet helse- og omsorgssektoren. I en pressemelding 7. desember i år skriver regjeringen at for å bidra til nok arbeidskraft i skoler, barnehager og i helsesektoren, vil det i 2022 gis unntak for inntektsgrensene for studenter som jobber i disse sektoren.​

Sjekk ut våre stillingsannonser:

Helsefagarbeider og studenter innenfor helsefag - Referansenr. 4461625306 - https://862236469.webcruiter.no/Main2/Recruit/Public/4461625306?link_source_id=0

Sykepleier - engasjement - Referansenr. 4461619967 - https://862236469.webcruiter.no/Main2/Recruit/Public/4461619967?link_source_id=0

Alle ledige stillinger i Sykehuset Østfold finner du her​